Uncategorized

Utökad kaféverksamhet

Namaste alla själar,

Så kul att så många av er har hittat till oss och våra populära yogakurser. De har bokstavligen talat växt rejält så nu spånar vi på att utvidga verksamheten med ett litet cafe med hälsosamma matiga sallader, smoothies, bowls och sallader. Som jag berättade om sist så har vi lite fika efter yogapassen, men vi insåg rätt fort att det blev en bra mötesplats även utan yogan. 

Vill man prata med oss i en avslappnad miljö sitter en kopp gott te och en matig macka inte helt fel, det kan vara enklare att öppna upp sig då i jämförelse med att sitta i ett rum i varsin fåtölj som om man vore hos en terapeut. Många som söker sig hit letar efter alternativt stöd till psykologer och arbetsterapeuter. Här kan vi har en mer personlig relation och det förs inga anteckningar i en journal eller registreras i ett offentligt system så att andra vet att man har varit här. Vi är måna om våra besökares integritet och är stolta även den familjära atmosfären som vi har skapat här på Junsele lägercentrum. 

Konceptet att fika ihop passar även bra för mindre grupper, antingen med en av våra samtalsledare och andliga guider eller bara med varandra om så önskas. De som söker sig hit hittar ofta själsfränder i varandra vilket vi älskar och uppmuntrar. Platsen i sig har en särskild öppenhet och vi är noga med att inte döma varandra utan ta emot alla med en öppen famn. Utanför vårt lägercentrum kanske personerna är som natt och dag, från helt skilda miljöer, men inne hos oss vill vi understryka likheterna som finns hos oss alla här på moder jord. Det är i likheterna som vi kan mötas, som vi kan förstå andras känslor och livsfaser. Sorg och glädje är universala känslor.

Vi har redan kommit på en bra meny och kikat runt hos de lokala bönderna vad vi kan köpa av dem. Nästa steg är att införskaffa ett enkelt POS-system till kassan på kaféet. Tanken är att ha ordnat med allt innan hösten så att vi kan utvidga verksamheten så snart som möjligt. Redan nu har vi några inofficiella aktiviteter som vi ska flytta till det nya kaféet sen och vi funderar på ett tema kväll per vecka med andliga, existentiella och inspirerande frågor som är öppet för alla på drop in. 

Ta hand om er så länge!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *