Motionera

Är du pensionär och gillar vin?

Hej där!

Idag tänkte jag skriva ett inlägg om vin, ålder och motion. För inte så länge sedan började det dyka upp lite studier här och var, vetenskapliga sådana, om att vin är bra för hjärtat och att att man mår bra av att dricka ett glas vin om dagen.

Visst kan det vara så? Det kanske är så att du vill börja göra eget vin från vinsats för att ha ditt vin hemma och så länge du håller dig till ett glas, så låter det ju inte så dumt. Det som jag tycker har varit en utmaning är fråga om, vad händer om det blir mer än ett glas om dagen? Att förbruka alkohol i sig i måttliga mängder ska inte vara skadligt för vår hälsa men att gå överstyrd är ju inte heller så bra. Motion däremot, att motionera lite mer än vanlig ger bättre resultat än vinet och blir det lite för mycket motion, så gör dig bara väl, något som inte skulle hända om det blir lite för mycket vin en och annan gång.

Helt klart med på att vin hjälper!

Jag är helt klart med på att ett glas vin då och då inte ska vara ett problem, även dagligen. Har man bevisat genom vetenskapliga artiklar att det kan funka, så kan vi ju tro lite på vetenskapen men vin är gott och det kan lätt bli fel. Så, istället för att kanske dricka mer än ett vin glas för att må bra, ta dig ut på en motionsrunda, gå lite runt, sen när du kommer hem och är trött är det bara att vila dig. Du kan sitta där i lugnt och ro och lägga din tankar på vad som ingår i ett elavtal pensionär, exempelvis eller kanske gå i andra tankar om vad du ska göra till helgen.

Så mitt tips till dig, motionera, drick ett glas vin om dagen (och håll det där) och njut av din tid med lite roliga tankar!

Hoppas ni har det fint!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *